SiVAS -Therapie

qigong


SiVAS -Therapie

SiVAS staat voor Subtiele interventies middels het Vasculair Autonoom Signaal en is ontwikkeld door een Nederlandse arts en acupuncturist, Ton van Gelder (1943-2005). Ton van Gelder gaf ook les aan de NAAV (Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging). SiVAS is niet compleet nieuw, maar een afgeleide van het VAS (Vasculair Autonoom Signaal) dat de Franse arts, Paul Nogier in 1967 ontdekte.

Nogier ontdekte dat een lichte aanraking van een gevoelig punt op de oorschelp een voelbare verandering aan de polsslag van de patiënt veroorzaakte. Raakte hij de oorschelp op een andere plaats aan, gebeurde er niets met de polsslag. Dit fenomeen heeft hij het VAS genoemd. Nogier heeft op deze manier de Chinese ooracupunctuur verder ontwikkeld tot een volledige therapie, welke een belangrijk onderdeel uitmaakt van de SiVAS-Therapie.

Het VAS bleek later veel breder toepasbaar te zijn dan enkel op het oor. U kunt het VAS zien als een soort leugendetector. Er wordt direct met het lichaam van de cliënt gecommuniceerd. Het VAS is volkomen autonoom. Dat wil zeggen dat het ongecontroleerd op prikkels reageert en dus niet te beïnvloeden is. Middels het VAS kunnen lichamelijke- en geestelijke ongemakken worden opgespoord.

SiVAS-Therapie bestaat uit:

•SiVAS Polsdiagnostiek
•SiVAS Auriculo (ooracupunctuur)
•SiVAS Acupunctuur


Bovenstaande onderdelen worden vaak gecombineerd toegepast. SiVAS-Therapie is een combinatie van westerse homeopathie (het SanoConcept, een serie homeopathische middelen ontwikkeld door Ton van Gelder i.s.m. SanoPharm), Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en Indiase geneeskunde (Ayurveda). SiVAS-Therapie valt onder de 'Energetische Geneeskunde' en is daardoor 'Holistisch' te noemen. Bij de behandeling met SiVAS-Therapie wordt breder gekeken dan de klacht waarvoor de cliënt komt.

In het Oosten gelooft men dat veel ziekten ontstaan door stress en dus vanuit het Bewustzijn. Het Bewustzijn wordt geregeld via de Chakra's en de Aura (het energetisch veld met meerdere lagen om ons heen). De Chakra's en de Aura zijn (energetische) regelsystemen die ons denken en fysieke lichaam beïnvloeden en vice versa. Net zoals bij TCG wordt met SiVAS-Therapie met behulp van een protocol gezocht naar de 'energetische disbalans' en deze wordt vervolgens hersteld met ooracupunctuur (auriculo), acupunctuur en/of ondersteunende, homeopathische middelen met als doel fysieke en/of mentale ongemakken te voorkomen. Het voordeel zit echter in het gebruik van het VAS (de polsslag als leugendetector). Hierdoor kan snel, nauwkeurig en doeltreffend de energetische disbalans opgespoord en behandeld worden, doordat er direct met het (energetisch) lichaam wordt gecommuniceerd. SiVAS-Therapie is dus zowel diagnostisch als therapeutisch.

Met welke klachten kunt u terecht bij een SiVAS-Therapeut

SiVAS is er voor iedereen en voor uiteenlopende toepassingen. We bespreken op deze site geen ziektebeelden maar informeren u graag over de toepassingsgebieden waarop SiVAS bewezen heeft nuttig te zijn. Die toepassingsgebieden variëren van de spijsvertering, het immuunsysteem tot het zenuwstelsel en bewegingsapparaat. SiVAS is heel geschikt als je je best lekker in je vel voelt maar toch je gezondheid wilt verbeteren of je weerstand een duwtje in de rug wilt geven. SiVAS is een prima methode om snel een check-up te doen.

SiVAS is een volkomen veilige manier voor het stellen van een diagnose. Voor volwassenen en ouderen, maar ook voor kinderen en zwangere vrouwen. (Bron: Sivas.nu)

In het eerste consult zal een anamnese worden afgenomen en een behandelplan met u worden opgesteld. Qi Vive combineert SiVAS-Therapie met Qigong Therapie indien dit geïndiceerd is.

Kijk voor tarieven onder de button 'Tarieven'.
Design created by Qi-vive.nl. © 2014 QiVive