Hoe is een Qi Gong les opgebouwdBij Qi Vive wordt het belangrijk geacht dat iedereen een prettige beoefening van Qi Gong ervaart. Het ene lichaam is het andere niet. Dat betekent dat iedereen Qi Gong beoefent op zijn/haar eigen niveau. Bewegen moet als plezierig en ontspannen worden ervaren, zodat je energie op zult doen en jezelf weerbaarder maakt tegen invloeden van buitenaf.

Bij Qi Vive beginnen we de Qi Gong les met het losmaken van het lichaam. Ook dit gaat met aandacht en op in- en uitademing. De losmaakoefeningen zijn dus in feite al Qi Gong op zich. Na de losmaakoefeningen doen we meerdere Qi Gong oefeningen die goed zijn voor zowel het boven- midden- als onderlichaam (ook wel de Drie Schatten genoemd). We doen Qi Gong oefeningen die inwerken op de vijf elementen (Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water). Het menselijk lichaam heeft alle vijf elementen in zich verenigd. Na het doen van deze oefeningen sluiten we af met het 'verzamelen van Qi' gevolgd door het samen drinken van warme kruidenthee.

De lessen duren ongeveer 75 minuten.


Lestijden en locatie

Qi Vive geeft de Qi Gong lessen in een eigen ruimte met een prettige en persoonlijke sfeer. Iedere lesgroep bestaat uit maximaal 10 personen.

Maandag en Woensdagavond om 19.45 aan de Voorweg 112 te Zoetermeer.

Privélessen

Het is bij Qi Vive in overleg ook mogelijk om privélessen te volgen.


Kijk bij het kopje 'tarieven' rechts bovenaan de pagina voor alle tarieven en de geldende aanbiedingen voor de Qigonglessen en de Reikicursussen!
Design created by Qi-vive.nl. © 2014 QiVive