Welkom bij Qi Vive

qigong

Qi Vive is opgericht door Wesley Scheurwater.
Van jongs af aan is Wesley geinteresseerd in Martial Arts en Natuurgeneeswijzen.
Wesley heeft meerdere martial arts beoefend, maar kwam al snel tot de ontdekking dat de 'interne kunsten' meer zijn interesse hadden, waardoor hij zich hier meer op is gaan richten.

Wesley begon ooit met een cursus TaijiQuan en is zo op den duur in aanraking gekomen met Reiki, meditatie en Oosterse geneeswijzen.
Ook heeft Wesley een aantal jaren de Indonesische bewegingsleer 'Satria Nusantara' (een Indonesische variant van Qi Gong) beoefend.

Wesley is werkzaam als Maatschappelijk Werker binnen de Forensische Verslavingszorg en Psychiatrie.
Daarnaast heeft hij de tweejarige basisopleiding BOCAM (opleiding tot Qi Gong docent) aan het CNGO in Tilburg gevolgd. Ook heeft hij de opleiding tot Qi Gong instructeur bij Tao Chi in Den Haag gevolgd voor verdere verdieping en uitbreiding van de kennis en om Qi Gong meer therapeutisch in te kunnen zetten.
Tevens heeft hij bij SanoPharm de opleiding SiVAS-Polsdiagnostiek gevolgd en volgt hij de opleidingen SiVAS-Auriculo en SiVAS-Acupunctuur.
Daarnaast traint hij zelf ook nog TaijiQuan en Qi Gong. Momenteel volgt Wesley bij Ron Wiggers van Tao Chi lessen voor nog verdere verdieping van het 'instructeurschap'.
Wesley is iemand die met humor en respect zijn kennis op anderen overbrengt en deze kennis graag met anderen wil delen.Over de naam Qi Vive en bijbehorende motto

De naam Qi Vive is op meerdere manieren uit te leggen. De naam ontleent zich onder andere aan de uitdrukking 'op je qui vive zijn'. Dit betekent zoiets als 'alert zijn'. Als we bezig willen zijn en blijven met onze gezondheid, dienen we alert te blijven en oplettend te zijn. Op energetisch niveau werken aan je gezondheid, vraagt van je om alert te zijn. Dit houdt dus ook in dat (bijna) dagelijkse beoefening hiervan eigenlijk een must is, omdat dit ervoor zorgt dat je alert blijft als het gaat om het harmoniseren van je 'eigen' Universele Levensenergie!
De naam Qi Vive is anders gespeld dan de gebruikelijke 'Qui Vive'. Qi staat voor 'Universele Levensenergie' en Vive kun je vrij vertalen als 'Leve' (denk bijv. aan 'vive le roi' dat 'leve de koning' betekent. Qi (Universele Levensenergie) houdt ons ook in leven (Vive), dus 'leve de Universele Levensenergie' (Qi Vive)!

Daar Qi Vive ook werkt vanuit het 'vijf elementen model' ook wel 'Wuxing' genoemd, is gekozen voor bijbehorende motto. De vijf elementen zijn Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Binnen de Oosterse Geneeswijzen doen zij er toe (dat snijdt hout) en omdat álle vijf de elemtenten er toe doen is voor het motto 'Dat snijdt Hout, Vuur, Aarde, Metaal én Water!' gekozen.
Design created by Qi-vive.nl. © 2014 QiVive