Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

qigong
TCG is een verzamelnaam voor 'Traditioneel Chinese Geneeswijzen' (ook wel Traditional Chinese Medicine of TCM genoemd). TCG is een natuurlijke manier om je (energetische) balans te kunnen vinden en behouden. De mens (Qi) staat hierbij centraal. Alles wat bestaat, bestaat uit 2 tegengestelde krachten (yin & yang). Deze krachten vullen elkaar echter ook aan en kunnen niet zonder elkaar bestaan. Door deze twee krachten in balans te houden, blijf je gezond.

De Qi Gong lessen die bij Qi Vive gegeven worden zijn een onderdeel van de TCG. Chinese bewegingsleer als Qi Gong is een belangrijk onderdeel uit de TCG. Dagelijks beoefenen van Qi Gong kan permanente positieve veranderingen teweeg brengen op het gebied van je gezondheid.

Naast het beoefenen van Qi Gong werkt Qi Vive ook met polsdiagnostiek, auriculotherapie (ooracupunctuur) en acupunctuur volgens de SiVAS methode (kijk onder de button 'SiVAS-Therapie voor meer informatie). De SiVAS methode is een samensmelting van TCG, westerse complementaire geneeskunde (homeopathie) en Indiase Geneeskunde (Ayurveda).

Wesley Scheurwater heeft de basisopleiding TCG bij het CNGO (de BOCAM opleiding) gevolgd. Daarnaast heeft hij de SiVAS opleiding bij SanoPharm gevolgd en start hij dit jaar met de opleiding Klassieke Chinese Acupunctuur.

Design created by Qi-vive.nl. © 2014 QiVive